Sankta Sunniva Kammerkor

Sankta Sunniva Kammerkor

Sankta Sunniva Kammerkor, gjerne forkortet StaS, er til for unge sangere som er glade i klassisk korsang. 

Koret jobber ofte med musikk fra renessanse og barokk i tillegg til musikk fra det 20. og 21. århundre, men vi har også svake øyeblikk der vi unner oss en romantisk sviske (eller krembolle). Koret synger både verdslig musikk og kirkemusikk, men gjerne mest det siste. Vi er knyttet til Domkirken menighet. Nedre aldersgrense er 18 år.

Før påsken 2018 fremførte koret Frans av Assisis bønn av Ragnvald Wernøe, og dessuten musikk av Dieterich Buxtehude og Gabriele Saro. Vi har flere konserter i mai/juni, blant annet sammen med vennskapskor fra Sverige og USA. På disse konsertene synger vi flott a cappella musikk fra nåtid og fortid. Spesielt artig blir det å fremføre Marianne Eriksen sin Profetisk villelse - her kan man høre at profeten danser!     

StaS har et godt sosialt miljø, medlemmene er hovedsaklig skoleelever og studenter. Det er vanlig at medlemmene har sangerfaring. Det er selvsagt mulig å prøvesynge til StaS dersom du ikke har korbakgrunn, for koret arbeider hele tiden med å hjelpe sangerne til å bli flinkere både til å synge og til å musisere.

StaS øver i Johanneskirken mandager kl. 18.45-21.15. Dersom du er interessert i å prøvesynge til koret: Ta gjerne kontakt med styreleder Trine Skeistrand Kjoberg (trine.kjoberg(a)gmail.com) eller dirigent Tore Kloster (toretenor(a)gmail.com).

Du kan finne mer informasjon om Sankta Sunniva Kammerkor på facebook og på vår egen hjemmeside: sanktasunniva.wordpress.com

Foto: Ingvild Festervoll Melien