Sankta Sunniva Kammerkor

Sankta Sunniva Kammerkor

Sankta Sunniva Kammerkor, gjerne forkortet StaS, er til for unge sangere som er glade i klassisk korsang. 

Koret jobber ofte med musikk fra renessanse og barokk i tillegg til musikk fra det 20. og 21. århundre, men vi har også svake øyeblikk der vi unner oss en romantisk sviske (eller krembolle). Koret synger både verdslig musikk og kirkemusikk, men gjerne mest det siste. Vi er knyttet til Domkirken menighet. Nedre aldersgrense er 18 år.

Våren 2017 feiret vi 15-års jubileum, bla. med jubileumskonsert i januar og besøk til Oslo domkirkes ungdomskor i februar. Sesongen ble avsluttet med premiedryss på en korfestival i St Petersburg og plateinnspilling.  

Høsten blir også spennende: Vi synger i Morten Laurudsen sitt verk Lux Aeterna sammen med domkantor Sigurd M. Øgaard. På menighetens julekonsert i desember synger vi musikk fra den britiske christmas carol-tradisjonen.  

StaS har et godt sosialt miljø, medlemmene er hovedsaklig skoleelever og studenter. Det er vanlig at medlemmene har sangerfaring. Det er selvsagt mulig å prøvesynge til StaS dersom du ikke har korbakgrunn, for koret arbeider hele tiden med å hjelpe sangerne til å bli flinkere både til å synge og til å musisere.

StaS øver i Johanneskirken mandager kl 1845-2115. Dersom du er interessert i å prøvesynge til koret: Ta gjerne kontakt med styreleder Helene Dahl (helenedahl92(a)gmail.com) eller dirigent Tore Kloster (toretenor(a)gmail.com).

Du kan finne mer informasjon om Sankta Sunniva Kammerkor på facebook og på vår egen side: sanktasunniva.wordpress.com

Foto: Ingvild Festervoll Melien