Sankta Sunniva Kammerkor

Sankta Sunniva Kammerkor

Sankta Sunniva Kammerkor, gjerne forkortet StaS, er til for unge sangere som er glade i klassisk korsang.

Koret jobber ofte med musikk fra renessanse og barokk i tillegg til musikk fra det 20. og 21. århundre, men vi har også svake øyeblikk der vi unner oss en romantisk sviske (eller krembolle). Koret synger både verdslig musikk og kirkemusikk, men gjerne mest det siste. Vi er knyttet til Domkirken menighet. Nedre aldersgrense er 18 år. 

På grunn av jubileumskonserten, strekker vil høstsemesteret 2016 til slutten av januar. Åpen øving og opptaksprøver blir mandag 30. januar. 

I jubileumssesongen vår 2017 skal vi ha Konsert sammen med Oslo domkirkes ungdomskor i Oslo domkirke, konsert i Bergen domkirke med musikk av Bach og Mørk Karlsen og dessuten huskonserter "hjemme" i Johanneskirken. Vi planlegger en tur til sommeren. Detaljer vil bli klare i løpet av januar. 

StaS har et godt sosialt miljø, medlemmene er hovedsaklig skoleelever og studenter. Det er vanlig at medlemmene har sangerfaring. Det er selvsagt mulig å prøvesynge til StaS dersom du ikke har korbakgrunn, for koret arbeider hele tiden med å hjelpe sangerne til å bli flinkere både til å synge og til å musisere.

StaS øver i Johanneskirken mandager kl 1845-2115. Dersom du er interessert i å prøvesynge til koret: Ta gjerne kontakt med styreleder Helene Dahl (helenedahl92(a)gmail.com) eller dirigent Tore Kloster (toretenor(a)gmail.com).

Du kan finne mer informasjon om Sankta Sunniva Kammerkor på facebook og på vår egen side: sanktasunniva.wordpress.com

Foto: Ingvild Festervoll Melien