31/01/12

Spennende vår

Kirkemusikk i Bergen domkirke menighet byr på spennende konserter denne våren. Finn frem under "kommende konserter". Vel møtt til store opplevelser i store rom!

Nykirken

Utdrag fra vårens aktiviteter:

I påsken fremføres for første gang i Norge pasjonsverket "Passio and ressurection" av Eriks Esenvalds. Esenvalds er født 1977 og har allerede skrevet en mengde større og mindre verker, mange av dem for kor. Bergen Domkor fremfører verket sammen med det nyetablerte strykeorkesteret Bergen Kammersolister.

Skjærtorsdag holder KorVest sammen med domkantor Almenning konsert med fantastisk kormusikk av Carlo Gesualdo og Francis Poulenc. Verkene er skrevet spesielt til skjærtorsdag, og møtet mellom den gale renessansekomponisten og den eksentriske franskmannen blir veldig spennede.

Langfredag er det tradisjonen tro pasjonsmusikk, i år med Johann Sebastian Bachs ufullstendige Markuspasjon. Barokksolistene og Bergen Barokk under ledelse av Bjarte Eike. Andrea Bræin Hovig resiterer.

20. - 22. april er det Rikskirkesangfest i Bergen. Lørdag kveld urfremføres et nytt oratorum av Harald Gullichsen og Svein Ellingsen. Bergen Domkor, Stavanger Domkantori, solistene Berit Norbakken Solset og Halvor Festervoll Melien samt orkester deltar. Domkantor Almenning dirigerer.

Under årets Festspill er det "Midnetter i domkirken", med varierte og vakre konserter, hver dag kl 23. Se fib.no for mer informasjon. Merk konsertene med organistene Hampus Lindwall og Kåre Nordstoga 24. og 31. mai. De spiller i tillegg til kveldskonserten også matinekonsert kl 12.

Les mer om våre ulike arrangement under "kommende konserter".