04. november

Durufle Requiem

Allehelgenskonsert med Bergen Domkor, Edvard Grieg kor og orkester

Den franske orgelvirtuosen Maurice Duruflé (1902–1986) komponerte sakte og nøye. Han uttalte at "I am incapable of adding anything significant to the piano repertoire, view the string quartet with apprehension, and envisage with terror the idea of composing a song after the finished examples of Schubert, Fauré and Debussy." De få verk som ble utgitt har imidlertid blitt nye klassikere, og fremst av dem: Requiem, komponert i perioden 1942-1948. Verket er bygget på gregorianske melodier, og fremføres denne gang i versjonen for kor, solister, strykeorkester, orgel, harpe og pauker.

Bergen Domkor er stolte over å presentere et nytt samarbeid med Edvard Grieg kor - i fremførelsen av "The Ecstasies above" av den britiske komponisten Tarik O'Regan (1978). Et henrivende verk for kor, åtte solister og strykekvartett med tekst av Edgar Allan Poe.

Bergen Domkor
Edvard Grieg kor
Orkester
Daniela Iancu, mezzo
Ørjan Hartveit, baryton
Domkantor Sigurd Melvær Øgaard, orgel
Domkantor Kjetil Almenning, dirigent 

  • Bergen domkirke
  • søndag 04. november
  • 19:30
  • 275/175