19. juni

Inspirert av engler i musikk og billedkunst

Det estiske ensemblet VOX ANGELORUM gir en konsert hvis program er inspirert av engler i musikk og billedkunst.

 

Konserten med den poetiske tittelen Vox angelorum - englenes stemme - er i sin helhet inspirert av engler i musikk og billedkunst. Orgelklangene blir vevd sammen det mest engleaktige av alle instrumenter – fiolinen - og den mest himmelske menneskestemme – sopranen. Nettopp gjennom disse instrumentene har komponister oftest forsøkt å uttrykke og gjenspeile englenes stemmer, som på denne konserten blir formidlet av sopranen Arete Teemets, fiolinisten Ingmar Simson-Valtin og organisten Ines Maidre.

I tillegg inneholder programmet også usedvanlige fremstillinger av engler, slik som i Astor Piazzollas tangoinspirerte «Milonga del Angel», franske Julien Brets elegante «Valse des Anges» og ornitolog-komponist Olivier Messiaens fantasiopus «Les Anges», hvor englene blir tillagt fuglenes tonespråk og flyktighet.

Som et vakkert møtepunkt mellom malerkunst og musikk står "Der geigende Eremit" av den tyske komponisten Max Reger. Verket er direkte inspirert av et maleri med samme navn laget av den sveitsiske symbolisten Arnold Böcklin og fremstiller en ensom fiolinspillende munk som i hemmelighet blir beundret av noen lyttende barneengler. 

  • Mariakirken
  • mandag 19. juni
  • 20:00
  • 100