05. juni

B3 – Bergen Treblåsensemble

B3 – Bergen Treblåsensemble gir konsert i Mariakirken sammen med kantor Karstein Askeland

 

Program:

G.F. Händel:
"Arrival of the Queen of Sheba"
Arr.: Tom Brevik

L. van Beethoven:
"Allegretto fra Sonata no. 17 (opus 31, no.2)"
Arr.: Øivind Westby

Agathe Backer Grøndahl:
"Gavotte fra suite op. 20"
Arr.: Øivind Westby

A. Dvorák:
"Romance IV. sats fra Czech Suite, op. 39"

Arr.: Øivind Westby

Torkell Sigurbjornsson
"Heyr Himna Smidur"
Arr.: Stig Nordhagen

Carl Nilsen:
"Undelige Aftenlufte"
Arr. Stig Gustafson / Instr.: Maren H. Vike

Trad./Kvarts
"Marsj etter Erling Kjøk"
Arr.: Svein Henrik Giske 

Orgelverker


Ensemblet består av 17 musikere med følgende besetning: Fløyter, klarinetter, saksofoner, fagott, obo/engelsk horn. Ensemblet holder et høyt musikalsk nivå, og er startet av musikerne på idealistisk grunnlag for å fremheve treblåsinstrumentenes rike klangbilde – både hver for seg og samlet.

B3 jobber på prosjektbasis og hadde sin debutkonsert i november 2010. Etter debuten har B3 hatt 12 konserter i Bergen og 2 i Krakow, og fremført nyskrevne verk av anerkjente, norske komponister og arrangører. Ensemblet spiller ulike stilarter – fra klassisk til samtidsmusikk, tango og jazz.

B3 er det eneste faste treblåsensemblet i Norge og har satt en helt en ny standard for denne typen ensembler. Klangen i ensemblet er unik, og ensembleformen er ukjent for mange
– også for komponister og arrangører. B3 får stadig henvendelser fra musikkmiljøet rundt om i Norge og verden, både når det gjelder spørsmål om litteratur for besetningen, og med forespørsler om konsert-/turnevirksomhet. B3 har bestilt flere nye verk for treblåsensemblet de siste årene, med økonomisk støtte fra bl.a. Norsk Kulturråd, Fond for Lyd og Bilde, og Bergen kommune. Verkene har blitt fremført med stor suksess og høstet flotte tilbakemeldinger. Ensemblet har en visjon om å være til inspirasjon for musikere rundt om i Norge og resten av verden – med tanke på å starte opp tilsvarende ensembler, og B3 gir komponister og arrangører spennende utfordringer ved å skrive musikk for denne originale og klangfulle besetningen.

  • Mariakirken
  • søndag 05. juni
  • 15:00
  • 100