04. juni

Festspillkonsert - Te Deum

Legendarisk lovsang med Bergen og Oslo Domkor

Te Deum

Te Deum, også kalt den ambrosianske lovsang, er den eldste og mest kjente kristne hymnen. Ifølge legenden fra 800-tallet var det biskop Ambrosius som istemte denne sangen da han i år 387 døpte Augustin. Augustin tok så over, og avsluttet hymnen. Den første linjen oversettes slik: «Deg, Gud, lovpriser vi». Den mest kjente melodien til teksten er kjenningstone for Eurovisjonen – hentet fra verket Te Deum av franskmannen Charpentier. 

Bergen og Oslo Domkor har i sin første samproduksjon valgt Te Deum-teksten som tematisk ramme. Teksten har inspirert utallige kunstnere og komponister gjennom tidene. I Domkirken får publikum høre ulike resultat av denne inspirasjonen.

Disse komponistene har alle sin unike signatur og særegne stemmer, og det er fascinerende å høre hvor ulikt de fargelegger den gamle teksten. Vi gleder oss til konserten og samarbeidet, sier domkantorene Vivianne Sydnes og Kjetil Almenning.

Bergen Domkor
Oslo Domkor
Orkester
Sigurd Melvær Øgaard orgel
Vivianne Sydnes dirigent

Kjøp dine billetter her

Program

HEINRICH SCHÜTZ (1585-1672)
Psalm 100 - Jauchzet dem Herren, SWV 36 

BENJAMIN BRITTEN (1913–1976)
Festival Te Deum

FRANK MARTIN (1890-1974)
Gloria - Fra Messe for dobbeltkor

PĒTERIS VASKS (1946–)
Te Deum per organo

ARVO PÄRT (1935–)
Te Deum

 

 

 

  • Bergen domkirke
  • lørdag 04. juni
  • 19:00
  • 290/180/150 på fib.no