20. juni

Orgelkonsert med Karstein Askeland

Karstein Askeland Spiller Bach, Reger og en strålende norsk orgelsonate.

Stig Wernø Holter (*1953):
Sonata per organo in e
- Allegro moderato
- Adagio
- Allegro vivace

Georg Böhm (1661-1733):
Choralpartita Herr Jesus Christ, dich zu uns wend

Johann Sebastian Bach (1685-1750):
Aus Orgelbüchlein:
- Herr Jesus Christ, dich zu uns wend (BWV 632)

Max Reger (1873-1916):
- Herr Jesus Christ, dich zu uns wend (Op. 135a/11)

Johann Sebastian Bach:
Aus 18 Leipziger Choräle
- Herr Jesus Christ, dich zu uns wend (BWV 655)

Max Reger:
- Herr Jesus Christ, dich zu uns wend (Op. 67/9)

Johann Sebastian Bach:
Preludium og fuge, e-moll (BWV 548)

Karstein Askeland er Mariakirkens kantor. Han studerte kirkemusikk ved Bergen musikkonservatorium og orgel solospill under Prof. Edgar Krapps veiledning ved musikkhøgskolen i Frankfurt am Main. Han avla diplomeksamen i 1985 og konserteksamen to år senere.

Han debuterte i Oslo Konserthus i 1986. Siden da har han konsertert over store deler av Europa, i Russland, USA og i Sør-Amerika. Konserter er blitt kringkastet i NRK og en rekke utenlandske radiokanaler. I nært samarbeid med sentrale norske komponister har han lagt ned et betydelig arbeid for ny norsk musikk og urframført flere verker.

Fra 2009-15 var han organist i Bergen domkirke. Han underviser i orgelspill ved Griegakademiet, institutt for musikk (UiB), og hans virke som orgelkonsulent har resultert i flere orgler som er blitt gjenstand for faglig oppmerksomhet og interesse. 

  • Mariakirken
  • mandag 20. juni
  • 18:00
  • 100