03. juni

Festspillkonsert

Bergen Domkor holder tradisjonen tro Festspillkonsert i Bergen domkirke

"Stella Maris"

Bergen Domkor og mezzosopran Marianne Beate Kielland lar seg lede av havets stjerne.

Navigasjon, reise og savn har alltid vært kilder til inspirasjon for både kunstnere og mytemakere. Den klare polarstjernen, også kjent som Nordstjernen, har vist reisende veien i årtusener, og er etter hvert blitt knyttet til en rekke religiøse og mytiske symboler.

I kristen tro forbindes også Maria, Jesu mor, med ledestjernen. Sjøfarere så koblingen til det latinske ordet for hav, «mare», og gjorde Maria til sin skytshelgen. I tillegg gav de sitt viktigste navigasjonsholdepunkt tilnavnet Stella Maris. Den gregorianske hymnen Ave maris stella bærer på den måten i seg konnotasjoner til både stjernen, havet og altets mor. Men all sjøfart har også en annen side, for der noen reiser ut vil andre sitte tilbake og vente …

På konserten Stella Maris har Kjetil Almenning og Bergen Domkor invitert en norsk stjerne, mezzosopranen Marianne Beate Kielland, sammen med hennes medmusikere Hans Knut Sveen, Siri Hilmen og Bjørnar Habbestad. Programmet spenner fra Georg Friedrich Händel til Edvard Grieg og fra gælisk tradisjon til nykomponert musikk, satt sammen spesielt for Festspillene i Bergen.

Bergen Domkor
Kjetil Almenning dirigent
Marianne Beate Kielland mezzosopran
Siri Hilmen cello
Bjørnar Habbestad fløyte
Hans Knut Sveen tangentinstrument

En samproduksjon mellom Festspillene i Bergen, Bergen Domkor og Kirkemusikk i Bergen

Les mer og kjøp billetter her!

 

 

  • Bergen domkirke
  • onsdag 03. juni
  • 19:00
  • Kjøp billett på fib.no