24. juni

Entusiastisk sang og poesi

Kl. 21.30:
Bergenhus Entusiastkor, dirigent Tiri Bergesen Schei,
og Kammerpoetane

Detaljert program ved inngangen 

Bergenhus Entusiastkor er et av Hordalands største amatørkor, og et betydelig innslag i Sandvikens kulturliv. Repertoaret er «rytmisk fra alle århundrer». Koret ønsker å skape entusiasme, livsglede og solidaritet i bymiljøet, med alle de midler som sytti kreative sangere rår over. Vår filosofi heller mot det lekne og optimistiske. Vi synger gjerne spontant på bussen, på Fisketorget eller på jernbanestasjonen, men vi har også store prosjekter i samarbeid med anerkjente artister som Marie Bergman, Dag Arnesen og Ole Hamre, eller hypokonderlegen Ingvard Wilhelmsen. Koret har opptrådt på Sildajazz i Haugesund, trebåtfestivalen i Norheimsund, Baroniet i Rosendal, Gedächtniskirche i Berlin, under Kinnaspelet og på en rekke konserter i Bergensområdet. Koret ble stiftet i 2003 av Tiri Bergesen Schei som er korets dirigent og stemmeutvikler. Tiri er konservatorieutdannet sanger og pedagog, nå førsteamanuensis i musikkpedagogikk ved Høgskolen i Bergen.

Kammerpoetane er en gruppe poeter som møtte hverandre på Dagbladets nettforum Diktkammeret. De har ulike stemmer, lever ulike liv, men deler gleden over ord. Musikken er sentral i Kammerpoetenes univers. Noen av poetene er også, eller først og fremst, musikere. Flere av Kammerpoetene er publiserte, og siden starten har medlemmer av gruppen holdt poesikonserter i en rekke kirker, i hønsegården på Averøya, Ibsenmuséet i Oslo, Garborgsenteret, Vigelandmausoleet og sist på Litteraturhuset i Bergen. 

  • Mariakirken
  • onsdag 24. juni
  • 21:30
  • 100