25. mars

Copenhagen Girls' Choir / Sankt Annæ Pigekor

Et av Danmarks best pikekor, på besøk i Bergen!

Copenhagen Girls' Choir / Sankt Annæ Pigekor

Fransk og nordisk musik

Sankt Annæ Pigekor har som et af Danmarks bedste pigekor en fremtrædende rolle i dansk og international korliv. Koret blev grundlagt i 1973 og har sin base på Sankt Annæ Gymnasium, Københavns Kommunes Sangskole. Siden 1980 har koret været fast tilknyttet Helligåndskirken, hvor det medvirker ved højmesser og har dets egen koncertrække. HKH Prinsesse Benedikte er korets protektor.

Koret tilstræber en balance mellem det udfordrende og det umiddelbart tilgængelige. Repertoiret er bredt og koret er anerkendt for sine mange uropførelser af blandt andre Leif Kayser, Ib Nørholm, Michael Bojesen og Bo Holten. Men repertoiret omfatter også klassiske korværker af Fauré, Poulenc, Brahms, Schubert og Rheinberger med flere. Koret har desuden en omfattende CD produktion.

Sankt Annæ Pigekor er karakteriseret ved dets homogene klang, som dels skyldes at pigerne har samme alder og dels er et resultat af den kompetente og alsidige musikalske uddannelse og stemmetræning, som pigerne gennemgår fra starten af deres skolegang i 3. klasse på Sankt Annæ Gymnasium. Da Sankt Annæ Pigekor består af i alt 130 piger kan koret optræde i mange forskellige størrelser. En mindre gruppe af de ældste piger optræder som kammerkor.

Sankt Annæ Pigekor har turneret i det meste af verden, de seneste år i USA, Canada, Kina og Island samt det meste af Europa. Pigekoret optræder som ambassadører for byen København og for dansk kulturliv. Pigerne modtages overalt hvor de kommer frem med stor respekt for deres høje niveau og med benovelse over deres smil og glæde ved korsangen og deres aldrig svigtende entusiasme.

Yderligere info: www.pigekoret.dk

  • Bergen domkirke
  • mandag 25. mars
  • 13:00
  • Gratis