17. november

Ave Maria

Sankta Sunniva Kammerkor og Stord con Sprito initerer til ettermiddagskonsert med Mariasanger og messe av Chilcott.  

Stord con Spirito (SCS) har markert seg som et viktig kvinnekor på vestlandet i de over 20 år som koret har eksistert. De har hele tiden arbeidet med musikk av nålevende komponister og denne konserten synger de musikk av Kjell Mørk Karlsen (1947), Bob Chilcott (1955) og Paul Mealor (1975).

Mørk Karlsen sitt "Maria Mater Dei" er nåtidig i sin klangverden, men det er lett å høre inspirasjonen fra tidligmusikk. Chilcott er brite, men SCS fremfører hans "Nidaros jazz mass", som er skrevet til Nidarosdomens jentekor. Den unge Paul Mealor, fra Wales, ble for alvor oppdaget da han skrev musikk til Prins William og Catherine Middleton's bryllup i Westminster Abbey. Hans produksjon er original og velklingende, og SCS presenterer to motetter: "O lux benigna" og "O sanctissima Maria".

Med seg har de Frode Skag Storheim, som allerede har gjort seg kjent i Domkirken som både organist og dyktig akkompagnatør for jentekoret.

Sankta Sunniva Kammerkor sin avdeling har også flere Mariasanger. Både "Ave Maria" av Bruckner og "Marias Vuggevise", et folketonearrangement av Odd Johan Overøye. Koret fremfører også flere vakre folketonebearbeidelser.

Denne konserten blir også fremført i Nysæter kyrkje på Stord lørdag 16. november kl 1700.

 

 

 

  • Johanneskirken
  • søndag 17. november
  • 16:00
  • 150/80