18. september

"Suite for the seven Mountains"

En meget vellykket crossover komposisjon skrevet for jazzkvartett og strykekvintett med et klassisk, kammermusikalsk uttrykk.
"Suite for the seven mountains" er skrevet av Marius Neset fra Os. Direkte fra Valenfestivalen til Nykirken fremføres verket av komponisten selv, bandet People are Machines og en strykekvintett bestående av noen av de største talentene fra Baratt Due musikkinstitutt i Oslo. En meget spesiell sammensetning for anledningen, med en unik sjangerblanding mellom kammermusikk og moderne, energisk, rytmisk eksperimenterende jazz.

Saksofonist og komponist Marius Neset er i ferd med å bli en internasjonal størrelse. Hans siste CD, "Golden Explosion", har fått utelukkende positive og tildels overstrømmende kritikker i internasjonale medier, og danske Jazzspecial uttrykker at han vil bli "en av de helt store".

"Suite for the seven mountains" var hans første solo-utgivelse og er en meget vellykket crossover komposisjon skrevet for jazzkvartett og strykekvintett med et klassisk, kammermusikalsk uttrykk.

Les mer på www.mariusneset.com

  • Nykirken
  • søndag 18. september
  • 16:00
  • 150/50