07. juli

Tre gledesutbrudd klokka 12

Wolfgang Kleber har flere ganger gjestet Bergen. Hans interpretasjoner av særdeles kompliserte verker bevitner hans intellektuelle kapasitet og dype musikkforståelse. Kleber er også komponist og har høstet stor anerkjennelse for en rekke kirkelige komposisjoner.
.

Johann Sebastian Bach:
Praeludium und Fuge G-dur (BWV 541)

Olivier Messiaen:
Joie et Clarté des Corps glorieux

Cesar Franck:
Choral nr. 1 i E-dur

 

Wolfgang Kleber studerte kirkemusikk og orgel solospill ved musikkhøgskolen i Frankfurt am Main. Blant hans lærere finner vi kjente navn som Helmut Rilling, Heinz Werner Zimmermann og Edgar Krapp. I 1982 vant han Pachelbel-prisen ved den internasjonale orgelinterpretasjonskonkurransen i Nürnberg. Kleber er kantor ved Pauluskirken i Darmstadt, og han har samme sted innehatt embetet som dekanatskantor i over 20 år.

  • Domkirken
  • torsdag 07. juli
  • 12:00
  • Gratis