03. juli

Strålende symfoni for orgel

Wolfgang Kleber har flere ganger gjestet Bergen. Hans interpretasjoner av særdeles kompliserte verker bevitner hans intellektuelle kapasitet og dype musikkforståelse.
PROGRAM:
Johann Sebastian Bach:
Fantasia „Komm, Heiliger Geist, Herre Gott“, BWV 651

Louis Vierne:
Symphonie Nr. 5, Op. 47 
Grave - Allegro molto marcato - Tempo di scherzo ma non troppo vivo -
Larghetto - Final Allegro moderato

Wolfgang Kleber har flere ganger gjestet Bergen. Hans interpretasjoner av særdeles kompliserte verker bevitner hans intellektuelle kapasitet og dype musikkforståelse.
Viernes femte orgelsymfoni regnes som et av orgellitteraturens overveldende komposisjoner. Dette blir en konsert med et strålende innhold. Domkirkens glimrende Riegerorgel kommer her til full utnyttelse.

Wolfgang Kleber studerte kirkemusikk og orgel solospill ved musikkhøgskolen i Frankfurt am Main. Blant hans lærere finner vi kjente navn som Helmut Rilling, Heinz Werner Zimmermann og Edgar Krapp. I 1982 vant han Pachelbel-prisen ved den internasjonale orgelinterpretasjonskonkurransen i Nürnberg. Kleber er kantor ved Pauluskirken i Darmstadt, og han har samme sted innehatt embetet som dekanatskantor i over 20 år.

Wolfgang Kleber har flere ganger gjestet Bergen. Hans interpretasjoner av særdeles kompliserte verker bevitner hans intellektuelle kapasitet og dype musikkforståelse. Kleber er også komponist og har høstet stor anerkjennelse for en rekke kirkelige komposisjoner.

  • Domkirken
  • søndag 03. juli
  • 19:30
  • 100, -/50, -