28. mai

Sola, månen og den 5. i c-moll

Karstein Askeland spiller et helfransk program på Domkirkens store Riegerorgel.

Louis Vierne (1870-1937):
Fra "24 Pièces de Fantasie" Op. 53
- Hymne au soleil
- Clair de lune

Cesar Franck: Choral nr. 1 E-dur

Alexandre Guilmant (1837-1911):
Sonate nr. 5, c-moll Op. 80
- Allegro appassionato
- Adagio
- Scherzo
- Recitativo - Choral et Fugue

 

Karstein Askeland studerte kirkemusikk ved Bergen musikkonservatorium og orgel solospill under Prof. Edgar Krapps veiledning ved musikkhøgskolen i Frankfurt am Main. Han avla diplomeksamen i 1985 og konserteksamen to år senere.
Karstein Askeland debuterte i Oslo Konserthus i 1986. Siden da har han konsertert over store deler av Europa, i Russland, USA og i Sør-Amerika. Konserter er blitt kringkastet i NRK og en rekke utenlandske radiokanaler. I nært samarbeid med sentrale norske komponister har han lagt ned et betydelig arbeid for ny norsk musikk og urframført flere verker.

I 1987 ble Askeland ansatt som kantor i Bergen og i 2001 overtok han kantorstillingen ved Mariakirken i Bergen domkirke menighet. Han underviser i orgelspill ved Griegakademiet, institutt for musikk (UiB) og er dessuten fast organist i Bergen Filharmoniske Orkester. Hans virke som orgelkonsulent har resultert i flere instrumenter som er blitt gjenstand for faglig oppmerksomhet og interesse

Karstein Askeland studied church music at the Bergen Music Conservatory. He then studied organ performance with Prof. Edgar Krapp at the Academy of Music in Frankfurt am Main, where he played his diploma examination in 1985, and his concert examination two years later.

Karstein Askeland played his debut concert at Oslo Concert Hall in 1986. Since then he has performed throughout Europe, and in Russia, the USA, and South America. His concerts have been presented by the Norwegian National Broadcasting Company (NRK) and and BBC. Askeland was employed as organist in Bergen in 1987, and became Music Director at St. Mary’s Church in 2001. He is Adjunct Professor of organ at the Grieg Academy of Music, University of Bergen. His work as an organ consultant has resulted in several instruments that have been the subject of much professional interest.

 

  • Bergen domkirke
  • lørdag 28. mai
  • 22:30
  • 100