02. desember

Magnificat

Joseph Haydn: Symfoni nr. 30 'Halleluja'. Johann Sebastian Bach: Magnificat (Juleversjonen). Bob Chilcott: Advent Antiphones
Jublende lovsang går som en rød tråd gjennom dette programmet, fra det Gregorianske Halleluja-motivet i Haydns symfoni til Bachs strålende korverk «Magnificat». Stravinskys salmesymfoni ble bestilt av Boston Symphony Orchestra i 1930 og er basert på Davids salmer. Hans «Monumentum» er en rekomponering av tre madrigaler av renessanse-komponisten, og drapsmannen, Gesualdo. Bach komponerte «Magnificat» da han var kantor i Leipzig, nærmere bestemt for kveldsmessen (Vespers) julen 1723. Den originale versjonen, som vi får høre, er utvidet med tanke på julen med sine jublende trompeter og storslått korsang. «Magnificat» er skrevet i stor skala med fem solister, femstemmig kor og stort orkester. Juanjo Mena har ledet gripende framførelser av vokalverker i Grieghallen tidligere, og har også denne gangen med seg flotte sangsolister i tillegg til topptrimmede korkrefter.

I midten av konserten fremfører Bergen Domkor den vakre suiten Advent Antiphones av engelske Bob Chilcott.

Juanjo Mena, dirigent. Ingela Bohlin, sopran. Amaryllis Dieltiens, sopran. Maarten Engeltjes, kontratenor. Helge Rønning, tenor. Johannes Weisser, bass. Bergen Domkor. KorVest. Griegakademiets sangklasse.

Arrangør: Bergen Filharmoniske Orkester

  • Bergen domkirke
  • fredag 02. desember
  • 19:30
  • se harmonien.no