05. november

Petter Amundsen

Franz Liszt-jubileet 2011
I anledning av at Franz Liszt ville fylt 200 år den 22. oktober om gener og livsførsel hadde gjort det mulig, vil Petter Amundsen, organisten som er mest kjent for TV-serien om Shakespeares Skjulte Koder, komme til Bergen Domkirke for å feire den jubilerende mester. Domkirken huser ett av orglene i Norge som er best egnet for den revolusjonære komponistens musikk.

Amundsen har i lengre tid jobbet med å knekke Liszt-koden, og han vil fortelle både om komponistens liv og musikk, og om sine tolkningsmessige valg under konserten.

Det er særlig tre store verk for orgel som knyttes til Liszts navn, og Amundsen vil spille alle tre – Fantasi og fuge over Ad Nos, Variasjoner over Weinen, Klagen, og Preludium og fuge over navnet B.A.C.H. Det skjer ikke ofte at alle disse blir fremført på én og samme konsert, da dette er krevende stoff for en organist å tilegne seg. Amundsen mener at Liszts musikk er en gave til den begrensede orgellitteraturen, og ser frem til å demonstrere hvorfor.

  • Bergen domkirke
  • lørdag 05. november
  • 21:00
  • 100/50