05. november

Händels solokantater

En av landets fremste mezzosopraner: Marianne Beate Kielland, i møte med Bergen Barokk.
CDen med Händelkantater ble ikke lagt ut for salg i Norge, samtidig som at den fikk både oppmerksomhet og tilhengere i utlandet. Dette gjør at vi gjør en aldri så liten årsfeiring siden den ble utgitt i desember 2010. Den 5. november kommer Marianne Beate Kielland (mezzosopran) og Thomas Boysen (teorbe) til Bergen for å holde en konsert i rammen av Kirkemusikk i Bergen sin Allehelgensserie. Konserten går på galleriet i Nykirken, Bergen. Sammen med teorbe og cembalo (Hans Knut Sveen) synger Marianne Beate Kielland kantater fra Händel-CDen og et utvalg sanger fra albumet “Arie Antiche”, en samling italiensk barokkmusikk satt sammen på begynnelsen av 1900-tallet for å styrke interessen for gamle sangskatter. Mang en sangstudent har for eksempel framført Caccinis “Amarilli” med pianoakkompagnement fra Parisottis ariealbum. Kanskje et hyggelig gjenhør med kjente sanger?

Marianne Beate Kielland ble født i 1975 i Akershus. Hun avsluttet sitt studium i 2000 ved Norges musikkhøgskole. Der studerte hun blant annet med Svein Bjørkøy og Ingrid Bjoner. Hun har også studert med Oren Brown (USA), David Adams (USA) og Barbara Bonney og deltatt på mesterklasse med Dietrich Fischer-Dieskau. Marianne Beate Kielland er i dag etablert som en av Skandianvias fremste sangere. Etter studiene ble hun engasjert ved Operaen i Hannover i Tyskland. Hun er per i dag en svært ettertraktet konsertsanger, og hun opptrer jevnlig i de største konsertssalene i Europa. Hun har arbeidet med orkestre som Orchestre des Champs-Elysées, Barcelona Symfoniorkester, Royal Flemish Philharmonie, Bach Collegium Japan, Akademie für alte Musik Berlin, Concerto Köln, Scharoun Ensemble Berlin, Holland Baroque Society, Collegium Vocale Gent, Anima Eterna og Concerto Copenhagen. I Norge opptrer hun jevnlig med de største orkestrene. Hun har sunget under dirigenter som Phillippe Herreweghe, Fabio Biondi, Jordi Savall, Rinaldo Alessandrini, Helmuth Rilling, Masaaki Suzuki, Pierre Cao, Fabio Bonnizioni, Lars Ulrik Mortensen, Hans-Christoph Rademann, Arvid Engegård, Thomas Søndergård, Thomas Dausgaard, Jos van Immerseel, Bruno Weil, Ari Rasilainen, Joshua Rifkin, Manfred Honeck, Iona Brown, Andreas Spering, Daniel Reuss, Bjarte Engeset, Harry Christophers, Dr. Edward Higginsbottom og Christian Eggen.

  • Nykirken, galleriet
  • lørdag 05. november
  • 15:00
  • 150/100