14. mars

Prelude

En helnorsk koraften med Bergen Domkor i Nykirken!

Etter en miniturne til Nordfjordeid i februar gleder domkoret seg til å konsertere i Bergen. Bergen Domkor ble invitert til Den Nationale Scene for å delta på den offisielle åpningen av Ole Bull-jubileet. I arbeidet med å finne riktig musikk til denne anledningen startet vi hos Bull, Grieg, Wergeland og deres kolleger, og beveget oss fremover til vår tid. Slik ble det til at Edvard Grieg møter de unge norske komponistene Ola Gjeilo, Marcus Paus, Torbjørn Dyrud og Andrew Smith i et vidt og appelerende program med vekt på a cappella kormusikk. Som bro både historisk og musikalsk hjelper Erlend Os oss med orgelmusikk av Bjarne og Reidar Sløgedal, samt Grieg.

Program:

Grieg: Ave Maris Stella. Fra fire salmer op. 74, III Jesus Kristus er opfaren. IV I himmelen (Solo: Olle Holmgren)
Torbjørn Dyrud: Med en bukett
Marcus Paus: Ave Maria
Ola Gjeilo: Deus in Adiutorium og Prelude
Andrew Smith: Missa in Solistitio, Do not go gentle into that good night og Lux illuxit

Bjarne Sløgedal: Variasjoner over den norske folketone "Å hvor salig det skal blive" (1971)
Reidar Sløgedal: Fire fantasier over koralen "Kirken den er et gammelt hus" (1998)
Erlend Os, orgel

  • Nykirken
  • søndag 14. mars
  • 19:30
  • 180/90